Naar Homepage
Voorzitter burgerinitiatief "Duurzaam Hoonhorst"

Als initiatiefnemer (vanaf 2009) en als voorzitter (vanaf 2010) van de stichting "Duurzaam Hoonhorst 2050" heb ik veel expertise opgebouwd om burgerinitiatieven te starten, te organiseren en samen met het bestuur, 11 themagroepen en 75 vrijwilligers de 50 grotere en kleinere projecten van het programma "Duurzaam Hoonhorst" te implementeren. Ideeen bedenken is een, het realiseren is weer een ander verhaal. De projecten rond thema’s "groen, gezond en gemeenschappelijk" omvatten een heel breed scala aan onderwerpen.

Bijvoorbeeld realisatie snel internet, collectief zonnepanelen inkopen en installeren, laadpunt elektrische auto’s, LED-verlichting multiveld, huisvesting ouderen, vrijwilligersorganisatie rond zorg voor ouderen, De Groene Strijd, streekproducten en gezamenlijke moestuin, dorpsauto, thuiswerkplekken en studiebegeleiding, internet-winkel, exploitatie van publieke gebouwen verlagen,dorpskachel, lokale economie, …………..

Het project "Duurzaam Hoonhorst" is uitgeroepen tot "Duurzaam Dorp Overijssel 2010" (prijzengeld 1,5 miljoen euro) en heeft in november 2010 de titel “meest aansprekend project Overijssel” gewonnen. In 2015 won het dorp de P-Nuts award in Tilburg en later in 2015 ook nog eens de landelijke Dorpsvernieuwingsprijs. In 2016 vertegenwoordigde Hoonhorst Nederland bij de Europese verkiezingen in Hongarije en won zij de tweede prijs in de hoofdcategorie.

Ik ben tot op heden voorzitter van Duurzaam Hoonhorst.

TiMove
Van Leeuwenhoeklaan 23
8024 DS Zwolle
06-31787126
info@timove.nl